ha csak zenélni szeretnél...

Forgács Promotion

Forgács Promotion

Wrong Eyed Messiah - 1. EP (2023)

2023. november 24. - ForgácsPR

Annak idején a Cselényi Csaba vezette karcagi Stardrive nagy kedvencem volt. Aztán a Wall Of Sleep esetében is Csaba nevével fémjelzett korszak lett meghatározó számomra. Kicsit bánkódtam is, amikor kiszállt. De most végre visszatért a Wrong Eyed Messiah névre hallgató csapattal!

A bandáról azt érdemes tudni, hogy trióban alkotnak és Csaba énekel és gitározik a szimplán 1. címre keresztelt bemutatkozó EP négy dalában. Társai Badarász Béla basszusgitáron, akit a Burning Full Throttle soraiból ismerhettek, valamint Visy Márton dobos (Giant Horizon). A négy dalt laza negyedórába sűrítették bele és igazi szabadság sugárzik belőlük. Kifejezetten igaz ez a másodikként érkező Falling Headlong-ra, amiben akkora vadnyugati Amerika feeling van, hogy csak lesek. Kicsit eszembe juttatja a Stardrive Welcome to Cumania himnuszát is.

A dalok között amúgy találni stoneres elszállás, klasszikus hard rockos megoldásokat, meg amolyan garázs rockot is. A záró Temple Filled With Smoke meg azért igazán különleges, mert a billentyűs rész tényleg templomi hangulatot hoz létre. Mindegyik tételt összeköti amúgy az a szabadságérzet meg az a fajta hangulat, ami jobbára csak ezeket a zenéket jellemzi. Afelől biztos vagyok, hogy ezek a dalok élőben is teljesen jól szólnak, remélem lesz is alkalmam hallani hamarosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://forgacspr.blog.hu/api/trackback/id/tr4218264815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása